NEW YORK

Aquesta és la primera foto que vaig fer a NY.

Encara no sabia que aquella ciutat em faria vibrar el cor, de seguida et sents com a casa, és una ciutat fàcil: com pot ser que encara no haguem ordenat els carrers amb números? En tot moment saps on estas!!

A la comissaria del Bronx, vam coincidir amb una detenció. Jo no gosava fer fotos però quan vaig veure sortir al polícia amb aquestes ulleres i fent la "victòria" amb els dits no me'n vaig poder estar.

BRONX

Al Bronx t'hi estaries dies, amb la manta de Harry Potter, la que et torna transparent i aniriesfent fotos i parlant amb la gent que hi fa vida, sense por. Però la realitat és que no tenim la manta i que l'ambient fa bastanta por.

Sobretot al sud del Bronx, hi ha molta prostitució, drogues, bandes i molta pobresa. 

Molta gent que treballa a Manhattan ha de viure al Bronx perquè els lloguers són molt més barats i han de conviure amb el neguit que això implica.

Nova York deu ser la ciutat que produeix més escombraries del món i no ho porten gaire bé.

Els negocis han de contractar ells empreses privades ("caters") perquè s'encarreguin ells de les seves deixalles. 

Al vespre la ciutat es converteix en una autèntica deixalleria. Hi ha bosses de M**** per tot arreu, i rates gegants que caminen al teu costat sense cap mena de por. A més, quan hi vam estar nosaltres s'hi va sumar que va ploure... Ai! Amigo ratatouille!

WILLIAMSBURG

(BROOKLYN)

A Williamsburg hi viuria jo si visqués a Nova York. 

En algun loft mig reformat ple de plantes i floretes i passejaria molt bohèmia pel barri, i em faria amiga de tots els veïns.

4th JULY

INDEPENDENCE DAY

El centre comercial "Macy's" paga uns focs artificials que es disparen des d'unes super barcasses que disparen simultàniament en els canals que envolten la ciutat de Nova York i l'acompanyen amb músiques patriòtiques. 

Quan acaba, totes les barquetes dels espectadors van fins a l'estàtua de la llibertat, s'hi estan uns 10 minuts i tornen cap a casa. És increïble que puguin ser tant patriotes, però és que me'n vaig tornar per unes hores....

Sí, acabareu amb mal de coll per partida doble:

1.- Per mirar tota l'estona amunt i intentar trobar el fi de l'edifici.

2.- Les botigues i restaurants tenen l'aire acondicionat tant fort que al juliol sortiem amb un jersei a la motxilla per si voliem entrar a xafardejar a algun lloc.

 

 

Caminar per Nova York és guapíssim, però UN dia, agafa el metro.

Que necessari que és el Central Park.

© 2019 FRANCINA RIBAS VICENTE